»

Nadwiślański Ośrodek Ekonomii Społecznej poszukuje specjalisty ds. informacji i promocji PES/PS

Specjalista ds. informacji i promocji PES i PS

Szczególowe wymagania dotyczące stanowiska:
I. Wykształcenie
Warunki podstawowe:
 wykształcenie średnie/wyższe
II. Doświadczenie zawodowe
Warunki podstawowe:
 roczne doświadczenie na stanowisku związanym z promocją, w tym: obsługi mediów społecznościowych oraz strony internetowej, tworzenia tekstów i obróbki zdjęć.
III. Wiedza i kompetencje
 umiejętność obsługi programów graficznych oraz aplikacji canva,
 umiejętność czytelnego tworzenia tekstu ( umiejętności dziennikarskie),
 umiejętność łączenia danych z różnych źródeł,
 komunikatywność, nastawienie na rozwój, proaktywność.

Wymiar czasu pracy:
½ etatu, możliwość pracy zdalnej

Zakres obowiązków :

• realizacja działań promocyjnych i informacyjnych działań PES/PS działających w regionie, zwłaszcza PS i PES powstałych w wyniku wsparcia OWES (wysyłanie informacji promocyjnych, publikacja na stronie OWES najważniejszych działań PES/PS)
• prowadzenie działań promocyjnych i informacyjnych dotyczących produktów i usług PES/PS,
• tworzenie materiałów informacyjnych i dystrybucja nt. oferty PES i promocja ekonomii społecznej w regionie.
• stworzenie i realizacja planu promocji i informacji działań OWES dla PES/PS,
• tworzenie materiałów informacyjnych i dystrybucja oferty OWES dla PES/PS poprzez m.in. prowadzenie strony internetowej OWES, publikację informacji w mediach oraz poprzez inne zwyczajowo przyjęte kanały informacji,
• dbanie o wiarygodność, aktualność, przejrzystość i adekwatność przekazywanych przez OWES treści dla PES/PS,
• współpraca z personelem OWES w celu organizacji wydarzeń promocyjnych,
• inne zadania zlecone przez koordynatora merytorycznego NOWES

Termin i miejsce składania oferty :

CV , list motywacyjny oraz scan (kopia) dokumentów potwierdzających kwalifikacje, osobiście lub listownie do 12 października 2019r. g. 16.00 w siedzibie Stowarzyszenia Perspektywa Kończewice 51, 82-213 Miłoradz ,oraz drogą mailową na adres: perspektywa.pomorskie@gmail.com wraz z oświadczeniem o udostępnianiu danych na potrzeby rekrutacji zgodnie z obowiązującymi przepisami.