»

IV Integracyjne Zawody Sportowe w ŚDS Kończewice

Po raz czwarty Środowiskowy Dom Samopomocy w Kończewicach był organizatorem Integracyjnych Zawodów Sportowych osób niepełnosprawnych. Pomocą w organizacji imprezy służyła Szkoła Podstawowa w Kończewicach oraz Stowarzyszenie „Perspektywa”. Kierownik GOPS Miłoradz Magdalena Drózda oddelegowała swoich pracowników do obsługi technicznej imprezy. Oprawę muzyczna, która wpłynęła na przemiłą atmosferę imprezy zapewnił znany i lubiany przez wszystkich Dj Biedronka.

Integracyjne Zawody to duże wydarzenie dla mieszkańców ŚDS oraz wszystkich uczestników.

Przygotowanie takiej imprezy kosztuje wiele zaangażowania i wysiłku wszystkich podopiecznych domu.

W tym roku w zawodach wzięło udział 11 drużyn.

1. ŚDS KOŃCZEWICE
  2. ŚDS NARKOWY
  3. ŚDS KOLNIK

Zmagania indywidualne i zespołowe odbyły się w konkurencjach: rzut piłką do kosza, przeciąganie liny, strzały do bramki, tor przeszkód, sztafeta. Wszystkie dostarczyły uczestnikom wielu emocji.

Pierwsze miejsce w zawodach zajęła drużyna z Narków ( to nie pierwsze ich zwycięstwo w zawodach). Drugie miejsce reprezentacja ŚDS Kolnik. Drużyna reprezentująca nasz ośrodek zajęła 3 miejsce w ogólnej klasyfikacji i otrzymała Puchar Wójta Gminy Miłoradz.

Wszyscy uczestnicy, którzy zwyciężyli w poszczególnych konkurencjach zostali odznaczeni medalami wręczanymi przez zaproszonego specjalnego gościa Wójta Gminy Miłoradz Arkadiusza Skorek .

Serdecznie dziękujemy wszystkim sponsorom imprezy , bez których nie udałoby nam się przygotować tego tak już zakorzenionego w tradycji domu środowiskowego wydarzenia sportowego.

Serdeczne podziękowania należą się Wójtowi Gminy Miłoradz, Bankowi Spółdzielczemu w Malborku, PBR „Przyszłość” z Malborka, „Ewizal” Piekarnia Kończewice, Piekarnii z Miłoradza, Margraf Malbork oraz Drób-full Leszczyński i Tatarczyk S.J. Malbork.

DSC_0191DSC_0341 (1)